My vreugdes en frustrasies

Lê-Jou-Eier

Die misterie van Rebusfontein se biblioteek

Lê-Jou-Eier Ons gesels saam oor alles en nog wat in Afrikaans

Onbeskaamd Afrikaans

Hierdie bloguitdaging oor ’n biblioteek in ’n verwaarloosde en verlate 19de-eeuse herehuis net buite Rebusfontein, word aangebied deur Kameel. Die uitdaging sal ’n vervolgverhaal wees en ons gaan weer hope pret hê soos destyds by Toweropstal.

Dis duidelik dat die huidige verwaarloosde toestand van die herehuis en die biblioteek die nadraai is van misterieuse gebeure, maar die feite agter die storie is nie bekend nie. Daar sal wel leidrade verskaf word in elke hoofstuk.

My taak is net om die voornemende deelnemers in te lig dat hulle moet inskryf vir deelname. Sodoende hoef ons nie rond te val en vrywilligers te soek wat ons kan nomineer nie.

Hoe skryf jy in vir hierdie blogpret?

Doen die volgende: Klik op hierdie Google Doc aansoekvorm en gaan vul jou blogtuiste se naam en URL in. Druk die SUBMIT knoppie en daar sal ‘n skermpie verskyn met die bewoording “Your response has been recorded”. Al die inskrywings word outomaties en chronologies opgelaai na ’n Google Doc spreadsheet by hierdie skakel (skakel nou verwyder). Gaan kyk gerus of jou naam reg opgelaai het.

Hoe werk die nominasies?

Die bloggers gaan mekaar nomineer. Kameel gaan die eerste hoofstuk skryf en die eerste leidraad verskaf. Sy gaan ook in haar blog die volgende skrywer nomineer en verduidelik waar die volgende leidraad gevind kan word. Sy kan enige persoon op die lys nomineer. Sorg dus dat jy op die hoogte bly van die storie wat vertel word in die blogs sodat jy op enige punt die storie verder kan voer.

Die persoon wat deur Kameel genomineer is, skryf dan sy/haar bydrae en nomineer op sy/haar beurt die volgende skrywer, totdat elkeen ’n beurt gekry het om te skryf.

Wat doen ek terwyl ek wag om genomineer te word?

Lees die hoofstukke wat reeds geskryf is, lewer kommentaar, lug jou mening en help bespiegel oor die geskiedenis van die herehuis, asook die misterieuse gebeure wat die huis en biblioteek in so ’n verwaarloosde toestand gelaat het. Jou kommentaar kan dalk net die verloop van die verhaal beïnvloed!

Hoe moet ek die hoofstuk waarvoor ek genomineer is, aanpak?

Jy moet die drade van die storie optel vanaf die vorige bydraes wat reeds gepubliseer is. Kyk veral na die leidraad wat die nominerende blogger vir jou gelaat het en ontwikkel die storie verder. Jy mag twists en turns inbring, maar moet asseblief nie ’n relaas skryf wat die vorige bydraes ignoreer of die storie ongedaan maak nie.

BELANGRIK: maak seker dat jy in jou blog vir die volgende blogger aandui waar die volgende leidraad gevind kan word EN nomineer ‘n blogger van die lys af. Ons sal die lys op datum hou en bloggers wat klaar geskryf het, se name sal verwyder word.

ASSEBLIEF: Wag een volle dag voordat jy jou bydrae publiseer. Hierdie wagperiode is bedoel om lesers die kans te gun om die vorige bydraes te lees en kommentaar te lewer. Onthou dat die bloggers nie almal in Suid-Afrika woon nie en dus nie in dieselfde tydsones opereer nie. Respekteer asseblief elke deelnemende blogger se reg om ten minste ’n dag lank in die hitte van sy/haar “roem” te bak. MAAR, moenie te lank wag voordat jy jou bydrae publiseer nie, want ons wil nie graag hê dat die storie momentum verloor nie.

MOENIE: die laaste hoofstuk skryf sodat die storie oor en verby is voordat al die ingeskrewe bloggers hulle bydrae gelewer het nie. Ons sal verwikkelinge dophou en besluit wanneer dit tyd is om die laaste hoofstuk te skryf.

Mag ek meer as een bydrae lewer?

Ja, maar later eers wanneer almal reeds ’n beurt gehad het en mits die storie nog onklaar is. Ons sal die gang van sake dophou en vra dat diegene wat graag nog ’n bydrae wil lewer, weer die aansoekvorm voltooi.


Ons InLinkz skakel vir hierdie uitdaging is https://fresh.inlinkz.com/p/3f26291088494dc99c7aa4554a66a313

Skryf in vir die uitdaging so gou as moontlik. Die eerste hoofstuk word op die 19de September gepubliseer.

Bloggers wat nog nie voorheen deelgeneem het aan ons Lê-Jou-Eier bloguitdagings nie: Om raad te kry oor hoe om deel te neem en om elke week se aankondiging van die nuwe onderwerp te sien, besoek die volgende skakels Lê-Jou-Eier: Reëls en Lê-Jou-Eier: Hoe neem ek deel? Laasgenoemde blogpos bevat ook al die onderwerpe en skakels na vorige uitdagings.

Follow Dis Ekke

42 Comments

 1. Dankie Hester 😊 Wonder wat hier gaan uitbroei? Ek soek ‘n naam vir die herehuis…. enige voorstelle.

 2. Hier kom ‘n ding

 3. As ek op die aansoekvorm kliek sê dit die bladsy is nie beskikbaar nie?

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Dis snaaks Una. Ek het altwee die vorms nou incognito getoets en albei werk. Hover oor die skakel vir aansoekvorm and selekteer copy link – paste dit dan in ‘n nuwe google tab en laat weet my of dit werk.

 4. Hester, as ek my naam wil opsit, sê dit iets van invalid link

 5. Een bijdrage zal ik niet leveren.
  Tijdgebrek houdt mij tegen.

  Wel ben ik onder de indruk van je mistroostige foto.

  Stille groet,

 6. Daars hy, my inskrywing het glad verloop. Kannie dink hoekom Una en Seegogga gesukkel het nie? Hul bly dalk te naby aan die link! Ha ha, nou kry ek sommer lag vir myself.
  Laat waai Meraai in die Baai lat ons sien wat hier gaan uitbroei. Ek is van die 27e Sept tot ek dink die 3e Okt val lyn af. Gaan weer plaas oppas waar geen opvangs is nie.

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Soms is die internet vol draadwerk. Draadwerk! Hahaha. Ons sal ‘n aantekening maak van jou “af”dae.

   • Baie dankie. Daar is geen opvangs van enige aard nie(in die berge) dus kan ek ook nie lees wat alles aangaan nie . Sal weer tweede in Oktober van Woensdag weer op die lug wees. In die tussentyd maak ek al my aantekening om te gebruik.

 7. Hester ek het sommer in daardie aansoekvorm my naam nog tweekeer bygevoeg…. nou kry ek dit nie weer af nie. Dit het vir my ook gesê invalid toe probeer ek tweekeer… en daar het hy dit gevat… invalid of te nie. Ek sien Seegogga se naam is nog nie by nie.

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   😜 Ek sal gaan kyk wat aangaan.

   • Ek het soveel nonsens aangevang op my laptop dat skoonseun ‘n password opgesit het dat ek op niks behalwe Fb, blogs en fotos kan ingaan sonder sy toestemming nie. Miskien moet jy my ook “ban.”

    • Comment by post author

     HesterLeyNel

     Ekskuus dat ek nou lag. Ons kry soms kliënte wat niks van rekenaars weet nie en ons moet hulle stap vir stap leer om op die webtuistes te werk wat ons vir hulle bou. Die eerste ding wat ons gewoonlik sê, is: “Moenie bang wees nie – jy kan dit nie breek nie. En as jy dit breek, onthou dat ons back-ups het en dit kan regmaak.” Tot dusver het ons nog nie sulke ongevalle gehad nie, maar liewe Kameel – dalk moet ons tog maar liewer nie vir jou ‘n webtuiste bou nie.

    • Sal jou baie kopseer spaar Hester. Ek erken ruiterlik so min soos ek wiskunde kan doen, of rigting hou… so min kan ek my pad op ‘n rekenaar vind. 😊

 8. Hi Hester ‘n foto wat mens kan inspireer. Maar helaas het ek my nie blootgestel aan die Rhebusfontein “kultuur” en is ek ook nie meer so bedrywig op my blog soos destyds nie. Maar ek is seker julle sal ‘n ‘n interessante, leesbare en humoristiese storie ontwikkel.