My vreugdes en frustrasies

Lê-Jou-Eier

Lê-Jou-Eier: Poog jy om jou lewe te ontrommel?

Lê-Jou-Eier Ons gesels saam oor alles en nog wat in Afrikaans

Onbeskaamd Afrikaans

Dis Donderdag en tyd vir ons nuwe uitdaging vir die week. Ons gaan gesels oor die geslaagde en minder geslaagde pogings wat ons aanwend om ons lewens te ontrommel (ontklotter, of in Engels declutter). Dit wil voorkom asof ‘n mens se lewe deur verskillende stadiums gaan, waar jy probeer om soveel as moontlik aardse besittings, kennis, vriende en ervarings op jou kerfstok probeer kry as wat jy moontlik kan. Dan, op ‘n dag, word dit alles net te veel en laat jou kop draai. Nou betree jy die tydstip in jou lewe waar sekere dinge net nie meer so belangrik is nie en jy probeer met alle mag ontslae raak van die oortollige bagasie. Is jy al daar? Hoe suksesvol is jy in jou pogings om jou lewe te ontrommel? Is jy dalk al in die stadium dat jy jou klerekas kleur-koördineer? (Indien wel – ek haat jou).

Hoe ervaar jy jou nuwe lewenstyl. Enige nuttige wenke?

Danie van Coetzeeblog het vir ons ‘n kykie gegee in sy lewe nadat hy besluit het om sy lewe te ontrommel. Dankie vir die idee vir hierdie week se uitdaging, Danie.


Hier is die Inlinkz-skakel vir die uitdaging: http://www.inlinkz.com/new/view.php?id=817462

Bloggers wat nog nie voorheen deelgeneem het aan ons Lê-Jou-Eier bloguitdagings nie: Om raad te kry oor hoe om deel te neem en om elke week se aankondiging van die nuwe onderwerp te sien, besoek die volgende skakels Lê-Jou-Eier: Reëls en Lê-Jou-Eier: Hoe neem ek deel? Laasgenoemde blogpos bevat ook al die onderwerpe en skakels na vorige uitdagings.

Baie dankie aan almal wat deelgeneem het aan verlede week se uitdaging.

Follow Dis Ekke

Please find information about the coronavirus here SA Coronavirus South African Resource Portal

6 Comments

 1. En daar dog ek jy het my lief….nou hoor ek jy haat my….en dit oor my klerekas 🤔

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Ag, dis net omdat ek jaloers is. My Emily het altyd my klerekas so mooi georganiseer – ek gaan ‘n bietjie meer chaoties te werk.

 2. O ja, dankie dat jy my herhinner (herhinder?) het dit is Donderdag. Was vas oortuig dis Woensdag, en sou môre my belangrike afspraak gemis (nie die beste woord nie…maar die regte een is net weg) het.

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Ag, ek mis soms meer as net een dag. Dis my desktop kalender wat my vertel het dis Donderdag. Herinner. Viva-woordeboek 😀 altyd oop op my tweede skerm.

 3. Ek moet my kop begin ontrommel…heeltemal te veel snert wat my deesdae ontstel!