Dis Ekke

My vreugdes en frustrasies

Lê-Jou-Eier

Kuier-safari – die paparazi is op die Towerinne se spoor

Die langverwagte toer het nog skaars ‘n aanvang geneem en die paparazzi is klaar op ons spoor. Una het genoem dat Harties se plaaslike koerantjie glo betaal vir steelfotos en sy het so pas laat weet dat die foto hierbo van ons bus in die Damcourant verskyn het. Tsk. Die Kormorant bedoel ek – toe kry ek nog die koerant se naam ook verkeerd.

Ons weet ook vir ‘n feit dat daardie welbekende paparazzo, Abrie Joubert, ook in Harties was in die tydperk wat ons daar gekuier het. Dis nou net ‘n kwessie van tyd, dan weet die hele wêreld wie ons is en wat ons doen. Ek wonder of Abrie ons dalk dophou in die hoop dat Frannie een van daardie brode van haar saamgebring het op toer?

Dis nie net die foto wat my pla nie, dis die skindernuus wat daarmee saamgaan:

Hierdie groen bus, met ‘n lawaaierige klomp passassiers aan boord, se heel eerste stilhouplek was by die drankwinkel waar hulle die hele voorraad Frangelico likeur uitgekoop het. Die keurig geklede dames se name mag ons op hierdie stadium nie bekend maak nie, want soos die lesers bewus is, is daar nog steeds mense op hierdie dorp wat toutjies kan trek om hulle wandade te verdoesel.

Enniehoe, ek wou net sê, ons word dopgehou.


Dis wonderlik dat daar soveel entoesiasme is vir hierdie toer. Daar is nou al ‘n paar blogs oor die toer geskryf en die kommentare vloei. Die inligting en kommentare is kosbare juweeltjies wat ons graag bymekaar wil hou, daarom het ek die InLinkz skakel http://www.inlinkz.com/new/view.php?id=797928 gestel sodat dit vandag om 12:00 reeds moet oopmaak. Sal die volgende bloggers asseblief hulle “vooraf”-blogs gaan aanheg:

Una – jou blog hierbo waarna ek verwys het

Bondelsgedagtes – Wat het my Besiel!!

Scrapy – Kuier Safarie Vooraf

Het ek iemand vergeet?

Onthou asseblief ook om julle “tussen-in” blogs aan te heg, dit wil sê die blogs wat geskryf word na plasing van die gasblogger se verslag van die kuier – alles wat spesifiek oor die Kuier-Safari toer handel.

 

Follow Dis Ekke

Please find information about the coronavirus here SA Coronavirus South African Resource Portal

100 Comments

 1. Het jy ook gehoor Baron Room het versterkings ingeroep uit Suid-Amrekia? Coetzee is in op die steelfoto ding. Pffft!

  • HesterLeyNel

   Nee! Ek is geskok. Maar wat kan ek sê, ons is nuuswaardig.

 2. Ek sou nog alles sluk, maar ‘lawaaierige’! Regtig! Het die persoon se woordeskat opgeraak? ☹️

 3. Dis wraggies ‘n mooie bus, hoor!

  • HesterLeyNel

   Ja, die inhoud is ook nie te sleg nie 😊

   • Net jammer oor my drie kenne. Kon hy nie ‘n voorsaansig van my geneem het nie.

    • HesterLeyNel

     Dis ‘n edele portret – niks fout daarmee nie.

    • Ag dankie 😗

 4. Watwou, eerste by die drankwinkel gestop! Lank voor enige sulke stoppe is daar eers ñ paar keer by ‘smart openbare geriewe’ aangedoen! Sien, met VirgoC op die toerbus, moes ek ñ padkaart net daarvoor saamry. Toe kom ek agter Lekkervurig sit haar ore aan; dié se blasie is NOG kleiner. Indien Baron Room ons van die lughawe af gevolg het, was sy pad maar lank. En stadig. Het enige iemand bevestiging ontvang dat Coetzee ook in die land is?? Net so tussen ons, Frannie het ñ paar sulke pikante bierbroodjies gebak en ry dit saam…

  • HesterLeyNel

   Hahaha, die plaaslike koerant se lesers is seker te fynbesnaard om van smart openbare geriewe te lees. Nee, ek hoor nou met skok die ding van Coetzee, maar my leeswerk is ietwat agterstallig – ek moet gaan inhaal.

  • ‘n Mens sal maar versigtig moet byt aan daai broodjies, ons wil nie dat iemand ‘n tand beskadig nie! Blykbaar smaak dit heerlik.

  • Ons sal so hand-om-die-blaas ry ousus😄

 5. Coetzee skaar hom by die paparazzispan, maar hopelik gaan hy net wolke afneem daar oor die dam en omringende berge. Hy is glo gek oor wolke!

  • HesterLeyNel

   Ja maar hy is onder Abrie se slegte invloed

  • Ek is ook mal oor wolle!!! Wonder of ek hom kan “join?”

   • Ek bedoel wolke…. wolke!!

    • HesterLeyNel

     Hahaha, ek het gewonder oor die “wolle” toe hierdie kommentaar verbygly oor my skerm.

   • Jy moet nou nie afwykende gedrag begin toon nie, Kameel!

    • Ai Perdebytjie ek sal hard probeer om kop te hou. Wolke doen net iets aan my 🙄

 6. Dit lyk heel oulik asof Bondels die bus bestuur en Una (hoofmeisie oor 100?) heel voor sit.
  Ja-nee shame, die drankwinkels gaan nooit genoeg voorraad kan inkry nie. Kry mens afslag vir grootmaat aankope?

  • HesterLeyNel

   Ek hoop daar is afslag want anders gaan sekere bloggers se kredietkaarte kreun

   • Alles hier in blogland is mos eintlik verniet. So as daar afslag is, gaan hulle ons moet betaal. Lekker – ‘n gesponserde toer

    • HesterLeyNel

     Dis nou iemand met ‘n kop vir besigheid wat so gesels.

    • Ons hoop Frannie skenk ‘n bietjie van daardie geldjies, wat sy verdien het, met die verkope van sekere kroonjuwele in ‘n sekere brood wat tydens ‘n sekere gebeurtenis op haar neergereën het!

    • HesterLeyNel

     Ja ons verwag almal dat daar die geldjies hierdie toer gaan borg.

    • Ek hoop sy lees hier en vang die skimp.

    • HesterLeyNel

     😜

  • Elke ou wat die gasblogger vir die week is, kry ń beurt om te bestuur. My beurt is nou verby, so ek gaan defnitief agtertoe beweeg.

   • Stoute hoofmeisie, daar agter in die bus gaan onheilighede aan

   • HesterLeyNel

    Jip, dit meen dat ons dikwels plekke gaan ruil.

    • Dames ek het n aparte kommentaar onderan gelaat wat ek nou maar aan hierdie een “tag” maar dis regtig nie nodig om slapelose nagte daaroor te he nie…

   • Una het jy ‘n idee wat jy daar sê!!!! Wil jy rêgtig in ‘n bus ry wat ek bestuur as ek (sonder enige versterking) soos ‘n gesuipte slinger. O vaderland ek sien die prentjie… met die Towerinne al klouend 😁😁😁😁 en gillend.

    • Dis mos net in Pretoria rond, Kameel, jy behoort geen aandag te trek nie, almal ry maar so. En indien ons afgetrek word, is Frannie in die nabyheid met ñ broodjie…

    • Dis oor julle veiligheid wat ek bekommerd is Una!!!

    • HesterLeyNel

     Ek het dit nie gehoor nie “vingers in my ore” ek het dit ook nie gelees nie “vingers voor my oë” ek gaan ook niks hieroor sê nie “vingers vasgebyt in my mond”.

    • Jy beskryf die drie apies hier, Hester??? Ag wat, ons hierrond sukkel dalk met die padreëls, maar ons verstaan mekaar…

    • HesterLeyNel

     Maar ek is nie sò avontuurlik nie. Eintlik is ek ‘n passassier met ‘n swak senuwees.

    • Dan kort jy spinasietert…MOENIE DAT KAMEEL HOOR NIE!!!

    • HesterLeyNel

     Dalk kort Kameel die spinasietert? dis mos baie goed vir jou gesondheid en nou gewettig vir private gebruik ook.

    • Ek voel ook sterk hieroor, Hester. Vir medisinale doeleindes…

    • HesterLeyNel

     😇

    • HesterLeyNel

     Ons is avontuurlik!

    • As jy kans sien daarvoor Hester dan vat ek die stuur. Moenie sê jy is nie gewaarsku nie!!!

    • HesterLeyNel

     😖 oukei

 7. Dis die mooiste bus…oulik gedoen Hester. Dis vir my so lekker om laf te wees saam met mense wat ek nog nooit gesien het nie…dis wat blogs aan mens doen, jy kan jouself wees sonder oordeel.

  • HesterLeyNel

   Dankie Bytjie. Dis waar wat jy sê – mense aanvaar jou net soos wat hulle jou leer ken op die blogs.

 8. Veilige en plesierige rit, maar pasop vir daai man met die rok! (Frangelico!)

  • HesterLeyNel

   Tussen hierdie klomp vroumense lei daai man tot ‘n ontploffing – letterlik!

  • 🙂 sjoe vir ‘n oomblik dog ek jy verwys n my 🙂

   • Jy het mos ‘n jas aangehad tydens die ontploffing, so dit kan net jy wees, Abrie

    • Baie jammer nou skep jy denkmatige geheue en ek maak sommer nota.

    • HesterLeyNel

     Bytjie praat die waarheid. “Abrie duik verskrik uit die pad van ‘n Baliaanse blou bal-en-klou tafelpoot, wat trillend langs hom in die grond vasslaan en sy volgestopte monnikjaspante netjies vaspen.” Gaan lees maar self wat daar by Die Voortvugtiges van Toweropstal aangegaan het in hoofstuk 8 https://perdebytjie.wordpress.com/2018/03/20/slaggat-of-gatslag-die-voortvlugtiges-hoofstuk-8/

    • Maak net gou nog nota

    • HesterLeyNel

     Teen hierdie spoed gaan jy ‘n diktafoon nodig hê.

    • 🤣🎷

    • Dit was mos ‘n monnikjas waarin jy vasgepen is deur ‘n blou bal-en-klou Balitafelpoot…dalk was dit so traumaties dat jy vergeet het!

    • HesterLeyNel

     Nee, moenie vir hom ‘n verskoning aanbied nie. Dis sommer net selektiewe geheueverlies wat hier in werking is.

    • Wel as jy sien met watter komplot hy besig is, stem ek saam, dis selektiewe geheueverlies.Daar is ‘n baie insiggewende koerantberig wat pas verskyn het.

    • HesterLeyNel

     Ek en Kameel het nou-net daaroor gesels dat Frangelico mos Tannie Frannie se seun is. Iewers by Toweropstal / Die Voortvlugtiges het hierdie feit na vore gekom.

    • Dis waar, maar op ‘n stadium het Abrie die jas aangehad om natuurlik genoeg ruimte te laat vir bondels en bondels banknote.

    • HesterLeyNel

     Koerantberig?

    • Gaan lees gou my nuutste plasing.

    • Glo my ek het iets wesenlik traumaties beleef, dalk blog ek nog daaroor…

    • Jy moet dit uit jou gestel kry, Abrie.

    • Maar as ek dit uikry gaan ander dalk wesenlik getraumatiseer wees

    • Die Towerinne is lankal so dikvellig, niks kan hulle meer skok of omkrap nie.

    • HesterLeyNel

     Net so!

    • Baie jammer nou skep jy denkmatige geheue en ek maak sommer nota

    • Dis heerlik dat jy saamskerts, al reis jy nie saam nie, Abrie.

    • Ek dink ek moet daardie jas gaan soek

    • Gaan lees by my, dan sien jy waar die jas nou is.

    • Dis waar…het hy nie ‘n monnikskleed aangehad nie??? Frangelico 😁😁😁😁

    • HesterLeyNel

     Ja, ek het hom nounet na die regte hoofstuk verwys – die bewys is daar, swart op wit.

    • 😁😁😁😁😁 ooooo ek dink dis skreeusnaaks. Frangelico ons paparazzo!!!

    • HesterLeyNel

     Is Frangelico nie Frannie se seun nie?

    • Sjoe wag nou raak dit ingewikkeld. As Frangelico (Baron von Abrie) Frannie se seun is…. en hy spy op ons, is Frannie mos nie te vertrou nie. Of sit ek nou die pot heeltemal mis?

    • HesterLeyNel

     Nee, jy is heeltemal reg. Ek dink hulle is saam in hierdie ding van die diamante wat nou skielik soveel minder is – het jy Frannie se post https://frandr.wordpress.com/2018/09/17/kuier-safari-n-broodnodige-verklaring/ gelees? Dalk moet jy hierdie saak daar gaan aanspreek.

    • Jip, einste en ek dink hy gebruik dit steeds as vermomming. Ons moet op die uikyk wees vir ‘n kwazi- monnik!

    • Dinge raak nou interessant!!!

    • HesterLeyNel

     O ja, ek onthou die monnikjas wat hy gedra het.

 9. Ja sowaar ek bestuur!!! Die oulikste, beste bus ini land….

  • HesterLeyNel

   Jy mag net nie drink en dryf nie hoor? Ek watch jou!

 10. Kan nie glo dat daar sulke aantygings teen arme onskuldige ekke gemaak word, van agtervolging en dinge nie. Ek het maar ‘n grappie gemaak nou die dag omdat ek na julle verlang… Maar ek voel tog verplig om julle in te lig dat indien julle die paparazzi (Coetzee en so aan…) sou wou fnuik en ontwyk dit dalk wyser sou gewees het om nie die giggelste groen en maklikste opspoorbaarste vourtuig in die land the gebruik het. As ek nou ‘n paparazzo was (bloot by wyse van spreke natuurlik) sou hierdie gevaarte my nie fnuik inteendeel; dit sou die steelfoto in my ontluik…

 11. Hester hierdie giggel-groen bus met ons daarin is skreeusnaaks oulik. Ek laaik!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén

Back to Top
%d bloggers like this: