My vreugdes en frustrasies

Dis Ekke

Die boomsalmander van die ander kant af bekyk

In my blog ‘n paar dae gelede het ek ‘n foto gewys van ‘n boomsalmander en ‘n houtkapper wat geneem is van die huis se kant af. Toe ons gister van die strand af teruggekom het, was daar weer ‘n besoeker bo-op die boomstomp. Ons het teen die hoogtetjie aan die begin van die inrypad stilgehou en kon ‘n paar fotos van daar bo af neem. Kyk net hoe kontant sit sy en beskou haar koninkryk daar uit die hoogte. Ons dink hierdie een is die wyfie, want ons het die mannetjie al van naby beskou (ongelukkig sonder ‘n kamera), en sy kop en bolyf is blou.

Follow Dis Ekke

Please find information about the coronavirus here SA Coronavirus South African Resource Portal

49 Comments

 1. Ja, deze is prachtig gefotografeerd, jammer dat je het mannetje niet hebt…misschien krijg je die kans nog weer, dus gewoon altijd je camera meenemen he ? 🤣🤣🤣

 2. As jy daardie boomstomp kan bykom, strooi ‘n lepeltjie gekookte oorskiet rys en dan het jy ‘n gereelde boomsalamander besoeker… hulle is gek na rys. Iemand groen hierlangs sal nou sekerlik ‘n kleintongetjie insluk, maar ons voer die opwip (lyk mos of hulle opstote doen) salamanders hierlangs so.

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Dis interessant, maar nee, om bo-op daardie boom te kom ek sal ek die brandweer se hulp moet vra 😊Dan wonder ek ook of boomslange nie dalk ook van rys sal hou nie!!! Dis it mamba-wêreld hierdie. Dankie vir die inloer; ons sien te min van jou.

 3. Dis nou te oulik…die mannetjie hang seker ook daar iewers rond.

 4. Watter besonderse fotos, Hester. Sy is werklik pragtig.

 5. Salamander? Koggelmander?

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Something-mander. Die locals hier noem dit ‘n salamander, salmander, agama, lizard. Afhangende waar hy woon, voeg hulle rock/klip of boom/tree by. Ek is nie ‘n kenner nie en Google help nie veel nie. So wat is die verskil tussen ‘n salmander en ‘n koggelmander?

 6. Interessante gedierte

 7. Another interesting creature! Are they afraid of humans?

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Yes, they shy away from people, pets and other natural enemies, like the hawk we saw here a few days ago. They are very quick and disappear unto the leaves of the closest tree or bush at the speed of lightning.

 8. Dit lyk asof sy ‘n mooi uitkyk het…. hopenlik op die see 😊

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Ja, haar uitsig op die see is heelwat beter as myne 😄 Ons is een terras laer af en sien net so ‘n strepie see.

 9. Hi Hester weet nie of ‘n Salamander en koggelmander dieselfde ding is nie maar ek het eenmal oor wat ek as ‘n bloukopkoggelmander geblog

  https://abriejoubert.wordpress.com/2017/11/04/peekaboo-i-see-you-agama/

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Jaaaaja, ek onthou hierdie post van jou en ons igamatjie lyk soos hierdie een – hy is net so vervlaks vinnig dat hy weg is voordat jy nog jou kamera kan unholster. Ek het ook grootgeword met die woord koggelmander, maar elke streek het mos maar sy eie taal en nie my Pharos of google maak onderskeid nie. Daar was ook nog ‘n ander benaming wat ons gebruik het wat begin met “Ou…” – iets soos oubaard, oubaas, oupoot, maar slaat my dood, ek kan nie onthou nie.

 10. oeee, beeldskoon – dankie vir die deel xx

 11. Ik kijk hier graag!

  Mooie foto

  Winterse groet,

 12. Een prachtige waarneming. De houding is zo trots. Schitterend

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Ja, een van die bloggers hier wat in Ghana woon, sê hulle noem die outjies “opwippers” omdat hulle die bolyfie so oplig. Te oulik.

 13. Schitterend hoe die gecamoufleerd zit!

 14. Pragtige fotos!

%d bloggers like this: