Dis Ekke

My vreugdes en frustrasies

Dis Ekke

Al die baie rivierwater wat in die see instroom

Ek het al in so baie van my vorige blogs gewys hoe lyk die vele riviere hier rondom ons in die reëntyd wanneer die mondings oopmaak en die rivierwater see toe stroom. Tik maar net rivier of river in by die soekglasie op my blog en jy sal weet hoe die vloeiende water ons steeds fassineer. Dit bly ‘n lieflike gesig en hier is ‘n oorvloed riviere. Jy is altyd net so ‘n spoeg ver van die volgende rivier af.

Die dae raak nou koeler en die water se temperatuur is besig om af te koel. Dis ‘n sekere teken dat die winter op pad is. Ons maak dus gebruik van elke moontlike geleentheid om strand toe te gaan, want met die klimaatsveranderinge is jy nooit seker hoe lank die lekkerte gaan aanhou nie.

Gister het ons gaan swem by Umtentwenistrand. Dit was hooggety en die golwe wat uit die see gekom het, was verfrissend koel teenoor die bloedige hitte van die son op die sand. Ons het so ‘n bietjie gaan rondloop op die rotse en toe stamp ek my toon. Seer. Vloekseer. Ek het so ‘n rukkie in ‘n rotspoeletjie bly sit en die toon (die een langs die groottoon) saggies vertroos en vertroetel tot ons albei beter gevoel het.

Dis toe dat ons besluit het om liewer in die rivier te gaan loop. Die rivierbedding het baie min water ingehad en ons het ‘n hele entjie stroomop geloop. Ongelukkig het ek nie rekening gehou daarmee dat die plat rotse in die rivierbedding maandelank onder modderige rivierwater was en dus so glad soos s…seep is nie. Ek en Karen het nogal hande vasgehou, maar ek het net tyd gehad om te sê “Oeps! hier gaat ek.” Toe slaat ek neer in daardie swart modder. So met die opkomslag sien ons daar sit ‘n knop so groot soos ‘n hoendereier op my maermerrie. Iewers teen ‘n klip gestamp. Na so ‘n sprongetjie op en af het ek besef dis nie seer nie en niks voel gebreek nie, dus het ons voortgegly, stroomop. Kyk net die pragtige fotos wat Karen geneem het (die moddervoete is hare – nie myne nie).

In die kar op pad huis toe het ek gevoel die koppelaar (die clutch, man) is so effens moeilik om in te trap met my seer toon, maar verder was alles reg. By die huis gekom het ek reguit onder die stort ingeloop. Toonnaels skoongeskrop om ontslae te raak van die swart modder. Spesiale sorg bestee aan die seer toon. Dis mos eers toe ek ná die stort weer my bril opsit dat ek agterkom die vertroetelde toon makeer niks – dis die een langsaan (middeltoon) wat persblou en stokstyf opgeswel is.

Vanoggend is die knop op die maermerrie weg en die toon is beter, maar die wind waai en ons het nie gaan swem nie. Ons het Spar toe gery om die eerste sakkie lemoene van die seisoen te gaan koop – altyd ‘n groot bederf – en daarna het ons gou ‘n draai gegooi by die walvisdek in Umtentweni. Hierdie foto is van die dek af geneem in die rigting van Port Shepstonestrand – die ligtoring is links van die geboue, op die punt van die land en regs is die Umzimkulurivierbrug.

Kyk net na die verskillende kleure van die water – die Umzimkulu het ook water (en modder) in die see gestort.

Follow Dis Ekke

Please find information about the coronavirus here SA Coronavirus South African Resource Portal

39 Comments

 1. Dis altyd lekker om jou water en rivierstories te lees. Daardie modder het seker lekker gestink? Ai, en toe troetel jy die verkeerde toon! Ek hoop dit voel vandag beter.

  • HesterLeyNel

   Ja, die modder ruik effens na ‘n ou beneplaas. Die toon is beter, dankie.

 2. Eina!

 3. Nou waar was Richardo tog! Hy sou jou opgeraap het!

  • HesterLeyNel

   Richardo? Het ek een van hulle gemis? Bedoel jy dalk Marco? Of Carlos? Of Lorenzo?

   • Ag tog Henrico! Die perlemoensmokkelaar met die sterk arms. Hy gaan my nooit vegewe dat ek sy naam verkeerd onthou het nie – en dit nadat hy al daardie heerlike perlemoen vir on gegee het nie!

   • Ai Tog, Henrico! die perlemoenman met die sterk arms. Hy gaan my seker nooit vergewe dat ek sy naam verkeerd onthou het nie – en dit nogalna al daardie heerlike perlemoen wat hy ons gegee het. ‘Skuus Henrico!

    • HesterLeyNel

     O heng, ek het heeltemal van hom vergeet. Nou is ons saam in die moeilikheid.

    • jy ssl moet leer om minder te gly op die gladde klippe!

    • HesterLeyNel

     Ek moet leer om weg te bly uit plekke waar my voete nie hoort nie! Ek is knaend besig om nuwe toonnaels te probeer groei.

    • Ha ha! Sterkte mey daardie een. Ek stel vooe jy begin daarmee as jy te oud raak om in die water rond te val.

    • HesterLeyNel

     Goeie raad

   • Los Marco uit Hester!!! Ek weet ook nie wie is Henrico nie?

 4. Ag sterkte met al die pyne

 5. “Soekglasie” – watter mooie woord! Jy is ‘n tawwe vrou.

  • HesterLeyNel

   😊 Ek het ‘n tawwe slaweaandrywer wat vasberade is om my fiks te hou.

 6. Ek geniet jou vertellings van jou strandlewe baie al lewer ek nie altyd kommentaar nie. Baie dankie

  • HesterLeyNel

   Dankie Dromer 😊

  • Jy sou ‘n goeie “beach bum” uitgemaak het. Geniet terwyl jy nog kan….en trap versigtig!!!

   • HesterLeyNel

    Dankie Kameel. Ek moes vroeër afgetree het, dan kon ek lankal vakansie gehou het.

 7. Geniet jou vertel , mooiste fotos op die koop toe .

 8. Ek geniet dit so dat jy die natuur so geniet.

  • HesterLeyNel

   Dankie Toortsie. Buite in die natuur is die enigste plek waar ek werklik my kop kan skoonkry.

 9. Lekker het ek nou saam met julle gestap, my toon is darem heel en ek sit in ń berghuisie in Montagu.

  • HesterLeyNel

   Mooi wêreld daardie. Ek het lekker dae daar deurgebring by familie.

 10. Ai Hester ek het heimwee na die see. Sou baie graag ook daar wou slenter en ja, selfs in die modder loop. Lees altyd lekker by jou

  • HesterLeyNel

   Ek is bly jy kuier saam met my, Bondels

 11. Anonymous

  ❤️ Sterkte met daai toon! 😉 Klink hemels om te bly waar julle bly.

  • HesterLeyNel

   Dankie. Ek probeer al vier jaar lank om in te haal op al my agterstallige vakansies by die see en ek geniet nog elke dag (behalwe wanneer die wind waai 😜).

 12. Jy laat my nou ernstig Suid-kus toe verlang! Jammer oor die toon…

  • HesterLeyNel

   Die toon moet maar sien en kom reg – ek moet die somer jaag terwyl ek kan.

 13. Weet nie hoe ek dit gemis het nie….maar ek het nooit daardie inskrywing gelees nie. Het jy hierdie toneeltjie probeer namaak met jou laaste eskepades (spelling)?

  • HesterLeyNel

   Ja, maar daar was, helaas, geen Henrico wat my kom red het van my eie stoepitgeid nie.

   • Ag Hester ek sien hoe ‘n Henrico jou in werklike lewe optel en dra 😂😂😂 Wonder net wat onse Hester sal doen.

    • HesterLeyNel

     Ek sal my asem wegsluk uit pure verbasing, want ek is nou nie juis ‘n liggewiggie nie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén

Back to Top
%d bloggers like this: