My vreugdes en frustrasies

Dis Ekke

Helios verdwyn en verskyn

Ons weer is maar aan die vrotterige kant en ons beweeg so van een balkon na die ander om te sien of die son sy opwagting gaan maak.

 

 

Die ou Grieke het mos geglo sonlig word uitgestraal deur Helios wat daagliks deur die lugruim vaar in sy sonkoets, getrek deur vurige hingse, van wes na oos (of is dit van oos na wes?). Maak nou nie saak nie, maar dis omtrent die enigste tyd wat ons sy stralekrans sien – van die agterste balkon af wanneer hy verdwyn en van die voorste balkon af wanneer hy weer verskyn.

Ain’t no sunshine when she’s gone
It’s not warm when she’s away
Ain’t no sunshine when she’s gone
And she’s always gone too long
Anytime she goes away [Bill Withers]

Dis Vrydag (jip!) en mag ons almal ‘n heerlike sonskyn-naweek hê.

Follow Dis Ekke

13 Comments

 1. Lekker naweek vir jou ook Hester!

 2. Heerlike naweek vir jou ook Hester. 🙂

 3. H8erdie is my tipe foto’s.

 4. Griet

  Wel vir my het die son nou wragtag opgekom want al my WordPress passwords is weer in plek en ek kan kommentaar lewer. Hey moenie die koue werwels nie hoor, ons ly nou nog aan hittegolf_skokhittegolf_skok… 😀

 5. Klink na pannekoek weer! Warm bly!

 6. Hester ek dink nie jy moet Kaapstad toe trek nie. Having said that, na reen wat ons broodnodig gehad het, was dit vandag ‘n pragtge sonskynwintersdag, dus vandag was de Kaap vir jou.

  • Comment by post author

   😀 Die Kaap kan wel so nou en dan mooi weer uitpak. Ek het ook daar gewoon en in Belville gewerk so tussen 1987 en 1994, daarna weer terug Bloemfontein toe. Die Kaap wat ek die beste onthou is die een van my kinderdae toe – vakansie by die see! My pa was ‘n gebore Kapenaar.

 7. Ek wed jou julle vrotterige weer is beter as ons vrotterige somer’s weer! 😉