My vreugdes en frustrasies

#SoCS

#SoCS when everyone is tarred with the same brush

Tar spilled on cement

do not no never brush shoulders with brush holders some will rub off on bright white gravestone prettified pretending to be good sweet loving reflect on social media every image painted in words or pictures no matter time spent photoshopping airbrushing writing in brush pen lettering font artist’s brush strokes always recognisable for what it is whose it is character meaning always clear wear a mask do not breathe foul air brushing teeth no solution smell’s the same tar from deep pit dwelling of dark ugliness harm intended never inadvertent no good can come better stay above higher ground never descend sink to deeper level free stay free unencumbered gasp smell clean air taste sweetness of liberation grasp well-grounded rock hear wise words look up blue sky step forward solid ground


Your Friday prompt for Stream of Consciousness Saturday is “brush.” Use it as a noun, a verb, or an idiom. Have fun!

To see the rules for this weekly challenge and all the entries for Saturday 22 August 2020, visit Linda G Hill our gracious host for these challenges, where you will also find links to blogs added by other participants.

To see all my SoCS entries on this website, follow this link.

This image has an empty alt attribute; its file name is SOCS-Badge.jpg

Follow Dis Ekke

30 Comments

 1. Whew! What an interesting rush of words!

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Stream of consciousness is an interesting and very effective writing technique which assists the writer in arranging their stream of thoughts, but, of course it places a burden on the reader who must immerse themselves into this thought process in order to understand the writer’s interior monologue. I am only beginning to understand this concept. Wish me luck on this journey.

 2. Brush laat my altyd aan verf dink. Ek is ‘n prentjie mens….kan jy jou voorstel watse prentjies ek alles met hierdie skrywe gesien het??

 3. Immersing inventive intensive brushstrokes. Wow, brilliant, Hester.

 4. Nice blogpost

  Kind regards,

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Thank you Rob. I hope you did not find this narrative (without structure, so to speak), difficult to follow, seeing that English is a second language to both of us. It was a very enjoyable experiment.

 5. Sjoe, Hester, met die eerste lees dink ek”wat de-hel”het jy hier gedoen. Gaan stap toe eers met mr T en kom bestudeer die saak weer. Gaan kyk wat die reëls is(wat daar nie regtig is nie) en lees dit weer. Ek het ook in die begin van die jaar of einde laas jaar Jill se uitdagings gedoen. Hierdie een was die moeilikste. Omdat ek ook in Eng geskryf het het dit my baie ingeperk tot eenvoudige skryf omdat ek nie die woordgebruik het nie. Onthou Eng is eintlik my derde taal!
  Deur jou sintuie te gebruik het jy beslis die vertelling mooi ingekleur. As jy nou dit gaan edit sal jy sien dat dit n goed leesbare stuk is al is die gedagtes op die oomblik n bietjie deurmekaar. Sodra daar meer ritme in die stuk is en dinge mekaar beter opvolg gaan dit n lekker leesstuk wees wat presies vertel hoe dinge vir jou is.
  Ek is ook bv nie gewoond daaraan dat daar nie leestekens gebruik is nie. Dis hoekom die eerste lees baie vreemd was. Maar nou ja, dis maar die taalonderwyser in my wat dit veroorsaak.

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Dit lyk nogal na ‘n deurmekaarskpul met die eerste oogopslag në? Gaan kyk ‘n bietjie na die omskrywing van stream of conciousness of in Afrikaans bewussynsstroom tegniek by die skakel https://en.wikipedia.org/wiki/Stream_of_consciousness. Ek dink dis net die ding om te gebruik vir nanowrimo, want jou gedagtes vloei vinnig en maklik, vang die hoofpunte vas (jy kan punktuasie gebruik as jy wil – ek het dit met opset weggelaat). Ek het dit al in ‘n Afrikaanse blog gebruik om my gedagtestroom gedurende ‘n slaaplose periode voor te stel https://www.hesterleynel.co.za/2019/11/09/ek-ly-nie-aan-slaaploosheid-nie-hoekom-is-ek-wakker/

   • A ek gaan bietjie kyk. My Free writing doen ek net met tyd bv 20 minute en net skryf wat opkom. Ek is ook bv n planner en dit hou mens nogal op as mens te veel wil dink. Gaan bietjie kyk op wiki. Moet begin voorberei vir Nano weer. Die Engels hou my ook baie terug. Ding is as ek dit nie in Eng doen nie sal ek nooit verbeter nie.

    • Comment by post author

     HesterLeyNel

     Beplanning is altyd my probleem want ek is geneig om dit te óórdink. Die beste is om net jou gedagtes te laat hardloop. Ek speel met die idee om voice recording en speech to text applikasies te gebruik vir die oorspronklike draft.

    • Ouens sê dit werk goed om dit so te doen. met die voice en text ding. Gelukkig as ek eenmaal gefokus het kan ek lekker sit en skryf. Juis met die kinderboeke skrywery is daar oefeninge met sewe woorde wat mens moet gebruik. Die vreemdste woorde(vir my altans) Maar as ek weet wat woord beteken kap ek dit uit en vebaas myself vir wat alles uitkom in die 20 minute. Tot vir my n timer gekry sodat ek nie tyd mors om te kyk hoe laat dit is nie.

    • Comment by post author

     HesterLeyNel

     ‘n Timer is nogal ‘n goeie idee. Ek wonder of dit vir my gaan werk – ek is baie aandagafleibaar en moet hard werk om te fokus.

    • Dis waarom die timer so handig is. Ek bly ook gedurig na die tyd kyk en nou doen ek nie en die skryf wikkel. Jy moet dalk begin met net tien minute. Dit forseer jou om in te druk wat jy kan. Geen teruglees of regmaak nie voordat die tyd nie om is nie.

   • Lekker gelees weer aan jou slaaplose gogga nag/vroeg oggend. Dit wys goed die stroom van bewustheid waarop jy dit beskryf.

  • Brilliant post, not even a pause for breath !

 6. Fantastiese woordegolf, Hester! Jy is Engels goed magtig.