My vreugdes en frustrasies

#SoCS

#SoCS when everyone is tarred with the same brush

Tar spilled on cement

do not no never brush shoulders with brush holders some will rub off on bright white gravestone prettified pretending to be good sweet loving reflect on social media every image painted in words or pictures no matter time spent photoshopping airbrushing writing in brush pen lettering font artist’s brush strokes always recognisable for what it is whose it is character meaning always clear wear a mask do not breathe foul air brushing teeth no solution smell’s the same tar from deep pit dwelling of dark ugliness harm intended never inadvertent no good can come better stay above higher ground never descend sink to deeper level free stay free unencumbered gasp smell clean air taste sweetness of liberation grasp well-grounded rock hear wise words look up blue sky step forward solid ground


Your Friday prompt for Stream of Consciousness Saturday is “brush.” Use it as a noun, a verb, or an idiom. Have fun!

To see the rules for this weekly challenge and all the entries for Saturday 22 August 2020, visit Linda G Hill our gracious host for these challenges, where you will also find links to blogs added by other participants.

To see all my SoCS entries on this website, follow this link.

This image has an empty alt attribute; its file name is SOCS-Badge.jpg

Follow Dis Ekke

Please find information about the coronavirus here SA Coronavirus South African Resource Portal

30 Comments

 1. Whew! What an interesting rush of words!

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Stream of consciousness is an interesting and very effective writing technique which assists the writer in arranging their stream of thoughts, but, of course it places a burden on the reader who must immerse themselves into this thought process in order to understand the writer’s interior monologue. I am only beginning to understand this concept. Wish me luck on this journey.

 2. Brush laat my altyd aan verf dink. Ek is ‘n prentjie mens….kan jy jou voorstel watse prentjies ek alles met hierdie skrywe gesien het??

 3. Immersing inventive intensive brushstrokes. Wow, brilliant, Hester.

 4. Nice blogpost

  Kind regards,

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Thank you Rob. I hope you did not find this narrative (without structure, so to speak), difficult to follow, seeing that English is a second language to both of us. It was a very enjoyable experiment.

 5. Sjoe, Hester, met die eerste lees dink ek”wat de-hel”het jy hier gedoen. Gaan stap toe eers met mr T en kom bestudeer die saak weer. Gaan kyk wat die reëls is(wat daar nie regtig is nie) en lees dit weer. Ek het ook in die begin van die jaar of einde laas jaar Jill se uitdagings gedoen. Hierdie een was die moeilikste. Omdat ek ook in Eng geskryf het het dit my baie ingeperk tot eenvoudige skryf omdat ek nie die woordgebruik het nie. Onthou Eng is eintlik my derde taal!
  Deur jou sintuie te gebruik het jy beslis die vertelling mooi ingekleur. As jy nou dit gaan edit sal jy sien dat dit n goed leesbare stuk is al is die gedagtes op die oomblik n bietjie deurmekaar. Sodra daar meer ritme in die stuk is en dinge mekaar beter opvolg gaan dit n lekker leesstuk wees wat presies vertel hoe dinge vir jou is.
  Ek is ook bv nie gewoond daaraan dat daar nie leestekens gebruik is nie. Dis hoekom die eerste lees baie vreemd was. Maar nou ja, dis maar die taalonderwyser in my wat dit veroorsaak.

 6. Fantastiese woordegolf, Hester! Jy is Engels goed magtig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top
%d bloggers like this: