My vreugdes en frustrasies

A and I Poetry

#AandIPoetryChallenge: Aug 2018 – A Poem from the Heart

New Zealand blogger and writer, Ineke, from I scrap 2 and blogger, Amanda, from Something to Ponder About in Australia are jointly hosting the A and I Poetry Challenge in English and in Afrikaans, in the WordPress community.

August Prompt:  Write a Heart poem. This might be a poem with lines written in the shape of a heart, or a poem about love, getting to the heart of a problem, about folks wearing their hearts on their sleeves, or someone showing a lot of heart in competitions.

How on earth does one write a poem in the shape of a heart? This really baffled me until I found the answer on the website https://www.festisite.com listed by the challenge providers as a possible source of inspiration. Love this site. Using their software, I created this poem in Afrikaans (titled Eerste Liefde). The English version, loosely translated, is at the bottom.

It’s a little bit syrupy and silly, but come on, so is drawing little hearts in your workbooks in grade school!

EERSTE LIEFDE

A poem about First Love, written in Afrikaans.

The Afrikaans poem in an “easier to read” format:

So sal ek jou altyd onthou
Jou hare die kleur van sand
Jou oë soos die see so blou
Jou vingers wat styf om myne vou
Jy was my eerste liefde

 

Ek wonder of jy my nog onthou
Of jy soms nog ‘n glasie op my klink
Jy het gesê jy wil met my trou
Ek het gesê ek sal daaroor dink
Ek was jou eerste liefde

 

Die jare het aangestap
Ons het uitmekaar gedryf
Jy het diep spore in my hart getrap
Selfs al was jy net ses jaar oud en ek vyf
Dit was mooi, ons Eerste Liefde

 

FIRST LOVE
(translated from Afrikaans – a harrowing task, especially because I decided to stick to the rhyming scheme used in the Afrikaans version)

 

This is how I’ll always remember you
Your hair the color of sand
Your eyes like the sea so blue
Your fingers tightly holding my hand
You were my first love

 

I wonder if you remember me still
If you sometimes toast me with a drink
You said to marry me is your will
I said of that I would have to think
I was your first love

 

Those years passed by in a leap
We lived in our separate folds
You tracks are embedded in my heart so deep
Even if you were six and I five only years old
It was beautiful, our First Love

 
This was, once again great fun, Ineke and Amanda 😄

Follow Dis Ekke

27 Comments

 1. !!!!!!!!!!! Super!

 2. Jinne jys oulik!!!

 3. Ag maar jy het hierdie nou so goed geskryf en gedoen!

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Dankie Una, dis nogal groot pret om deel te neem aan hierdie uitdaging – ek is nou nie juis ‘n kenner van digkuns nie.

 4. Pragtig, Hester! Ons weet mos nou al hoeka van jou romantiese sy…sedert Toweropstal se dae!

 5. Ek het gou Engelse weergawe gelees. Nie so eenvoudig om die Afrikaanse weergawe te lees nie – amper my nek gebreek. Gedigte is gevaarlik!

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Kan jy nie onderstebo lees nie? Ek het dit aangeleer in die dae toe ek met die trein werk toe gery het en te arm was om my eie koerant te koop.

   • 🙂 maar die onderstebo verander heeltyd van rigting

    • Comment by post author

     HesterLeyNel

     Nee!!! Regtig? Hoeveel Frangelico het jy gedrink? Dit loop net kloksgewys – draai jou skerm stadig in die rondte. Wees avontuurlik! Toemaar Abrie, ek kry jou jammer man – ek sal die Afrikaanse weergawe ook invoeg.

 6. Uitmuntend Hester!

 7. Hester die hartjie kan ek nie lees nie… hy swem voor my oë… maar jou gedig is baie goed. Een van die dae dra ek met passie een van jou gedigte uit jou digbundel voor. 😊

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Nou hoekom het ek ‘n swemmende hartjie? My eie digbundel – whahaha, dit sal ‘n koue dag in die Karoo wees en jy sal vol wyn moet wees.

   • Die swemmende hartjie is te danke aan my dronk kop waar alles mos lynreguit sonder enige kinkels en kabels moet wees, anders is ek van balans af. Daar het al groter wonderwerke as “Hester se Hartswoorde Digbundel,” gebeur. 😊

 8. Hester what a beautiful poem, we never forget the first ‘little’ person we fell in love with.

 9. Oh this is fantastic Hester! And so well done to keep the rhyme. It is a good writer who can leave the surprise reveal words until the final line or two! Very Well done!!