My vreugdes en frustrasies

Dis Ekke

Hallo! Hallooooo-ooo-oo-o, Hester is hier

ENGLISH BELOW

Hallo. Hier’s ek! Hier’s ek! Ek het julle so gemis; dit het gevoel of my brein geamptuteer was. Ek kan nie wag om in te duik en saam te gesels nie.

Telkom het nog nooit by die paartie opgedaag nie, maar Karen het ‘n plan gemaak. Daar is mense met adsl lyne in die kompleks en die buurman langs ons het vriendelik ingestem om sy datalyn met ons te deel totdat Telkom opdaag met ons lyn. Hy verskaf die lyn; ons verskaf die die data. Ons noem dit Deelnet 😜 Gelukkig is hulle studeerkamer se venster regoor Karen se kamervenster en ons lessenaars staan nou voorlopig in haar kamer. Ons kry ‘n sein wat goed genoeg is om basiese internet te bedryf. Salig!

Alles is uitgepak, ons hou van ons nuwe huis en die bure agter ons het aangebied dat ons hulle wasgoedlyne kan deel totdat ons ons eie kan oprig. Deellyne 😊

Sien? Jy kry nog goeie mense, goeie bure wat bereid is om ‘n helpende hand uit te steek

Ons is besig om die posseëlgrootte tuintjie reg te ruk en ons het ‘n paar heerlike dae op die strand kon deurbring. Die weer is koel en die wind soms lastig, maar daar is altyd daardie lekker dae tussenin … 😀 sien maar die foto wat ek geplaas het (sodat julle kan onthou hoe ek lyk!) en oordeel self.

Ek het so baie blog-leeswerk om in te haal. Wat ‘n lieflike vooruitsig. Ek wonder wat het ek alles gemis.

Hello. Here I am! Here I am! I missed you so much; it felt as if my brain was amputated. I cannot wait to dive and join the chat.

Telkom has not come to the party yet, but Karen made a plan. There are people with adsl lines in the complex and the neighbor next to us has kindly agreed to share his data line until Telkom arrives with our line. He supplies the line; we provide the data. We call it Sharenet 😜 Fortunately, their study window is right across Karen’s bedroom window and our desks are currently in her room. We receive a signal that is good enough to run basic internet. Blessed we are!

Everything has been unpacked, we love our new home and the neighbors behind us offered to share their laundry lines until we can put ours up. Sharelines 😊

See? There are still good people around, good neighbors who are willing to give a helping hand.

We are working on the postage size garden and we have been able to spend some wonderful days on the beach. The weather is cool and the wind sometimes bothering, but there are always those nice days in between … just see the picture that I placed (so you can remember what I look!) And judge yourself.

I have so much blog reading to catch up. What a lovely prospect. I wonder what I missed?

Follow Dis Ekke

47 Comments

 1. Yeah!! Welkom terug!!!

 2. Dankie, dankie, jy is terug!!!💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃Dis ek wat dans van blydskap, indien jy my nie sien nie… En flip, jy lyk soos die see, man!

 3. Welkom terug! Maar ek dink die see maak bietjie op vir die internet. Terwyl jy nou kan lees, lees ‘n bietjie my inskrywing oor telkom se deeltelefone- in die goeie ou dae voordat ons tv, wi fi seine en internet gedeel het. https://seegogga.com/2010/09/29/lui-telefoontjie-lui/

 4. Ag ek is SO bly jy Is weer hier.

  Ek het jou gemis hoor Hester.

 5. Dit lyk asof meer see minder internet jou goed gedoen het 😗 Bly jy het goeie bure…. dis belangrik. Lekker lees!!!!

 6. Ek is so bly om jou te sien, jy is lekker bruingebrand van min rekenaar en baie see

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Dis lekker om julle almal te sien rondbeweeg. Hierdie tan kom nog van die somer af aan. Ons het darem ‘n paar weke van mislike koue weer ook gehad, maar gelukkig was ons toe besig om te pak en te trek. Ek is bly die vakansiegangers het goeie weer gebring.

 7. You’re moving, too? I think that makes three bloggers I follow who are moving, or have moved, this summer. Plus me. I’m the 4th. We’re starting the search for a new apartment. Enjoy the nice neighbors and new friends!

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   At least I didn’t move to another country! I don’t mind moving every now and then – it means I can throw out all the unnecessary things that we tend to collect. If only our telecommunications department would come to the party, I would be very happy to move at least once a year. Good luck with the house hunting.

 8. Nou is my wêreld weer heel. Hester, Hester!

 9. So good to have you back!

 10. Hellllooooo Hessssterrrrr! Soooo bly om te sien jy is terug! 😁

 11. Hoera vir Hester! En vir Karen en die gawe bure!

 12. My congratulations, dear Hester! Please, provide me your new address to send the Chirstmass postcard! Your story proves that one day people will save the Internet! Good luck! You look gorgeous on the photo! A happy Hester, ready for new adventures! 🙂

 13. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Welkom terug.

 14. WONDERFUL to have you back online – I have missed you!

 15. Yay, welcome back! Welkom terug in blogland, boots and all! So bly jy het bure wat deel. Dit wys jou ‘n boer maak n plan.

 16. drkottaway

  Welcome back! Hooray! Catch up!

 17. Nou is die Kaap weer Hollands, daar is ‘n nuwe goewerneur.

 18. Waar bly jy nou weer? Darem nie nuwe goewerneur nie. Die goewerneur is bloot terug en haar onderdane is gereed om haar wyse skrywes in te drink.

  Bly dat een van u ministers mooi geglimlag het vir die buurman. Gaan u ons nooi vir die troue?

  Hierdie ondedaan wil jou net daarop wys dat Telkom in hulle afwesig bloot probeer het om jou te help om realisme aan jou blognaam te gee. Dit het mos te doen met vreugdes en FRUSTRASIES 🤣🤣

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Ja ek moet seker ook dankbaarheid betoon aan Telkom. As gevolg van die FRUSTRASIE is my huis hierdie keer behoorlik uitgepak en ingerig en selfs die wasgoed is op datum. Ek woon nog in dieselfde omgewing (Sea Park – Southport), net aan die anderkant van die rivier. Ek trek mos so van oewer tot oewer en ons riviere is naby aan mekaar. Ons het ‘n nuwe kompleks betree waar die watersake beter hanteer word (groot watertenks wat goed beheer word) en ‘n kleiner tuintjie. Meer bure rondom ons ook, wat definitief in ons guns werk.

 19. Strydig met wat ek gevrees het is jy dus nie weggeraap nie! Sien uit na jou stories!

 20. Whohoooooo, nou is jy regtig terug. Welcome home🌻🍾

 21. Welkom terug! Ek is so bly daar het ‘n goeie Samaritaan jou pad gekruis en nou deel julle lyne en tyd en wie weet wat nog. Ons het jou vreeslik gemis!

 22. Goed om jou weer te sien (en die rotse en see) !

 23. 🙂 I can imagine you missed Blogland and we rely on the internet for so many services……….. btw you’re lookin cool and relaxed welcome back.

  • Comment by post author

   HesterLeyNel

   Thanks Andrew. We are currently sharing our neighbour’s dataline as we are STILL waiting for our telecommunications company to install our own lines. As you can imagine, a shared line is very slow and frustrations are still running high, but at least we can keep in contact.