My vreugdes en frustrasies

WPChallenge

Nature's triptych

Three Rondavels, Mpumalanga, South Africa

Three Rondavels Mpumalanga, South Africa

Discover Challenge: One, Two, Three!

Nature also appears to favor the creation of its wonders in sets of three. Here are two examples:

Three Rondavels: the three pinnacles of rock rising above the Blyde River Canyon in South Africa’s Mpumalanga’s Province in close proximity to the Kruger National Park. The name is a reference to the beehive shape of the rock formations, which South Africans associate with the traditional dwellings, rondavels, of the indigenous people.

Three Rondavels, Mpumalanga, South Africa

Three Rondavels, Mpumalanga, South Africa

Three Sisters: three distinctively shaped hills situated in the Upper Karoo, Northern Cape Province, South Africa. The Karoo is a semi-desert region with a very low rainfall, cloudless skies, and extremes in temperature.

Three Sisters, Upper Karoo, Northern Cape, South Africa

Three Sisters, Upper Karoo, Northern Cape, South Africa

Follow Dis Ekke

24 Comments

 1. …. and 3’s go beyond nature:
  The 3 Musketeeers
  The 3 Stooges
  The 3 Wise men
  3 Strikes and you’re out!
  The 3 Tenors
  🙂

 2. Mooi fotos, en mooi gestel, Hester.

 3. Blog Andrew

  🙂 the three Sisters remind me of something! ……….but seriously two amazing photographs.

 4. Op de foto komen de drie zusters het mooiste uit vanwege het rustige beeld maar beide zijn ronduit indrukwekkend.

 5. Ek raak so nostalgies hier… jy sal onthou dat ek en Hanneliese twee jaar gelede in Mpumalanga was…. nou verlang ek…

  • Comment by post author

   Dis oorweldigend mooi, maar ongelukkig was ek daar met ‘n bustoer, op pad na die wildtuin toe en jy weet … toergidse, ander passassiers … Boonop was dit koud en reënerig, maar tog het dit my nie veel verbeelding gekos om die wonder raak te sien nie. Dit moet ‘n belewenis wees om op jou eie tyd in jou eie motor te explore, maar deesdae wil ek nie meer reis nie.

   • EK sal weer enige iets gee net om die pad te vat en te verken (maar dis die sigeuner is my bloed). Ek wil nog weird plekke soos Swartruggens besoek, nog meer watervalle soos Lone Creek Falls veken…. ai ek wens ek kan die pad vat

    • Comment by post author

     Doen dit voordat die lewe jou vasvang. Ek “reis” net hier om die huis terwille van my man wat voortdurend in pyn is em dit haat om alleen te wees. Ek vat elke dag vir myself ‘n uur of twee en reis pad af. Jy het nog die geleentheid om verder te gaan.

 6. Love the pics. Mpumalanga is a favorite destination of mine. I’ve been to the Three Rondavels and what an absolute magnificence. I’ve driven past the Karoo only once and didn’t stay so I don’t know about the Three Sisters. I actually thought the Three Rondavels was also called Three Sisters.

  • Comment by post author

   They used to be called just that, but you can imagine the confusion with two sets of Sisters. Back way then we actually started referring to the Karoo hills as the Three Nipples (for obvious reasons). 😀 😀

   • Hahaha! That’s so funny. That should have brought lots of tourists. Lol!

    • Comment by post author

     Unfortunately there are no other tourist attractions – yet. I understand that they have plans for development there.

    • Ah, that will be fantastic! It’s so far just to go for 1 thing… although the nothingness should be the main reason. 🙂

 7. Reblogged this on Wag 'n Bietjie.

 8. drkottaway

  OOOOO.. I am coming to visit one of these days….